sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Rikasta leipäkulttuuria

Huhtikuun marttailta on  t i i s t a i n a  9.4. Kulttiksella.

 Mitä ovat kartohkasipanniekat,sultsinat, skantsit, sulhaspiirakat,tupinat, tapuntaiset..... ?

Se selvinnee illan aiheesta, karjalaiset piirakat. 

Karjalainen keittokirja kertoo monipuolisesta leipomaperinteestä:

"Kun karjalaisen tavan mukaisesti vielä miltei mikä tahansa suuhunpantava - viljaruoka, liha, kala, kasvikset, piimä ja kananmunat vieläpä marjat ja sienetkin - matkalla varastosta ruokapöytään muunnetaan piirakoiksi ja kukoiksi, on leipominen todella miltei jokapäiväinen toimitus."

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan!


--MYöhemmin ilmoitettavana aikana pidetään KALANKÄSITTELYKURSSI,
käsitellään paikallisia kalalajeja ja opastamaan saadaan Alavuden kalastajia.