tiistai 11. helmikuuta 2020






Alavuden Martat ry on mukana Maailman suurimmassa marttaillassa – 
tule sinäkin tutustumaan marttatoimintaan

Marttayhdistykset eri puolilla Suomea viettävät Maailman suurinta marttailtaa ystävänpäivän aattona, torstaina 13.2. Martat kutsuvat kaikki ystävänsä mukaan. Tänä vuonna teemana on ilmastoystävällinen ruoka: Nyt tehdään hyvää – ruokaa kestävään arkeen.

Alavuden Marttojen tapahtuma järjestetään klo 17.30 alkaen OmaSp:n kokoustilassa Alavudella. Vuoden alkaessa on hyvä hetki aloittaa uusi harrastus. Kutsumme kaikki kiinnostuneet mukaan tutustumaan marttatoimintaan.

Martat ovat edistäneet kestävää arkea jo 121 vuotta. Maailman suurimmassa marttaillassa kerromme, kuinka jokainen voi ottaa arjessaan entistä paremmin huomioon sekä oman että ympäristön hyvinvoinnin. Vastuullinen kokkaaja lisää kasvisten käyttöä, vähentää lihansyöntiä, valitsee kotimaista ja välttää ruokahävikkiä.

– Martat opastavat jokaista tekemään käytännön ilmastotekoja. Kestävä arki on valintoja ruokapöydässä, kodinhoidossa ja asumisessa. Tänään tarvitsemme entistäkin enemmän tekoja huomista varten, Marttaliiton kansalaistoiminnan johtaja Reija Salovaara toteaa.

Tervetuloa mukaan tutustumaan marttailuun ja tapaamaan tuttuja!

Lisätietoja:

Kaisa Ala-Mutka, 0400549740, alavudenmartat@gmail.com

Marttaliitto on kotitalousneuvontaa antava kansalaisjärjestö, joka edistää kotien ja perheiden hyvinvointia, toimivaa ja kestävää arkea sekä kotitalouden arvostusta. Marttajärjestö on arjen asiantuntija ja yhteiskunnallinen vaikuttaja. Vuonna 2018 Martat tekivät vapaaehtoistoimintaa yli puoli miljoonaa tuntia. Kotitalousneuvontamme tavoitti lähes 100 000 kansalaista. Hyvä arki kuuluu kaikille.